BoekenBerend

Sterrenkijker

Nu te koop!

Levering vindt plaats via PostNL. Bestellingen worden binnen twee werkdagen verwerkt en verstuurd. 

Lees ook de Leveringsvoorwaarden.

Gesigneerd exemplaar

Bestel exclusief bij BoekenBerend een gesigneerd exemplaar. Is het boek een cadeau? Vermeld dan bij de bestelling voor wie het is.

Het is 1947. Boerenzoon Waldrik droomt ervan sterrenkundige te worden en wil niets liever dan studeren. Tot groot verdriet van zijn strenggelovige vader. Die dwingt hem mee te emigreren naar Canada, om een nieuw bestaan te helpen opbouwen. Waldrik weigert en breekt met zijn familie. Ervan overtuigd zijn levensopdracht te vinden in de pauselijke sterrenwacht Specola Vaticana, besluit hij naar Rome te reizen. Een grote ontdekking onderweg verandert zijn kijk op de wereld. Hoe dichter hij bij zijn eindbestemming komt, hoe meer hij twijfelt. Zal hij er vinden wat hij zoekt?

Een verhaal over volwassen worden, geloof, vriendschap en liefde.

Het schrijfproces

Op zoek naar wie zijn vader werkelijk was, stuit communicatieadviseur en schrijver Berend Henk Huizing (1966) op dagboeken uit zijn vaders jeugd. Onder de indruk van de denkwereld en de openhartigheid van een jongvolwassene tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog, besluit Huizing deze debuutroman te schrijven als eerbetoon aan zijn vader. 

Twee jaar lang schrijft Huizing elke vrijdag aan zijn verhaal, op een zolderkamer in het hartje van de stad Groningen. Hij bezoekt enkele belangrijke locaties en rijdt een deel van de route die Waldrik aflegt. Het is voor Huizing een bijzondere gewaarwording dat, terwijl het verhaal zich ontvouwt, hij het gevoel krijgt meer met zijn vader in contact te zijn dan bij leven. Dat wordt versterkt door het lezen van de correspondentie en de dagboeken waarop Sterrenkijker geïnspireerd is.