BoekenBerend

BoekenBerend

Vertellers vertellen, BoekenBerend doet de rest

BoekenBerend is een onafhankelijke uitgeverij die de kunst verstaat om verhalen te schrijven die het verdienen om verteld te worden. Verhalen van mensen die – net als jij en ik – iets te vertellen hebben.

BoekenBerend brengt je verhaal tot leven

BoekenBerend verstaat de kunst om verhalen te vertellen en helpt je om jouw verhaal tot leven te brengen.

Van het doen van research tot het maken van een schrijfplan en hulp bij de verhaallijn en het plot. Maar ook coaching op je schrijfstijl, beoordeling van je manuscript en de publicatie ervan behoren tot de mogelijkheden. Of heb je liever een ghostwriter die jouw verhaal opschrijft? Het kan allemaal, door de persoonlijke benadering en professionele aanpak van BoekenBerend.

Professionele aanpak

We gaan professioneel te werk. Dat begint met luisteren naar jouw wensen en de haalbaarheid ervan bespreken. Een logisch gevolg is een schrijfplan met een duidelijke planning en een offerte voor bijvoorbeeld de inzet van een ervaren schrijfcoach, redacteur, vormgever, fotograaf, drukker en een (online) marketeer.

Ook zijn er mogelijkheden voor een webpresentatie, podcasts en korte video’s. Uiteraard verzorgen we een ISBN-nummer en de distributie naar alle boekwinkels en BOL.com via het Centraal Boekhuis.

Bij onafhankelijke uitgeverij BoekenBerend krijg je wat jij wilt.

Van idee tot finale oplevering

BoekenBerend legt verhalen professioneel vast. Inderdaad in boekvorm, zoals de naam al doet vermoeden. Maar ook online, in digitale media, zodat ze altijd en overal gelezen en gezien kunnen worden. BoekenBerend levert het complete multimedia platform.

Persoonlijke benadering

Onze persoonlijke benadering is maatwerk. Wij luisteren naar wat jíj belangrijk vindt en wat jíj wilt vertellen. Samen spreken we af wat je zelf doet en waarbij je ondersteuning kunt gebruiken. Daarna volgt een realistisch advies over de haalbaarheid. Zo vertellen samen jouw verhaal.

Werk van BoekenBerend

Laat je inspireren door BoekenBerend

Inspireer jij anderen met je verhalen? Of raak je graag geïnspireerd door wat anderen vertellen? In onze nieuwsbrief delen we tips hoe je jouw verhaal kunt schrijven en nieuws over de mooiste en meest inspirerende bedrijfsverhalen.

Over Berend Henk Huizing

In plaats van huiswerk maken, schrijft Berend Henk Huizing (1966) als middelbare scholier liever artikelen en verhalen voor de schoolkrant, uitgaven van de Algemeen Christelijke Jeugdbond voor Natuurstudie en de Hoogeveensche Courant.

Na zijn studie aan de sociale academie valt zijn schrijftalent op in rapportages als groepswerker in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Het duurt maar even of hij wordt verantwoordelijk voor het personeelsblad. Na 9 jaar groepswerk maakt Berend Henk de overstap naar communicatieadvies. In de jaren die volgen schrijft hij interviews, inhoudelijke artikelen, speeches en persberichten in zijn werk als woordvoerder en communicatieadviseur voor talloze bedrijven, organisaties en overheden.

Tredend in de voetsporen van zijn vader, maakt hij in 2012 als hoofdredacteur van de Hoogeveensche Courant van zijn hobby zijn werk. Hier ontstaat de liefde voor persoonlijke, bijzondere en bedrijfsverhalen.

In 2020 volgt Berend Henk de inspirerende schrijfweek van Geert Kimpen en Michelle Shanti en tijdens de coronapandemie bekwaamt hij zich verder in het schrijversambacht. Het resultaat is zijn debuutroman Sterrenkijker en de oprichting van uitgeverij BoekenBerend.

Naast zijn eigen verhalen, begeleidt hij anderen bij het schrijven en publiceren van persoonlijke, bijzondere en familiebedrijfsverhalen.

Schrijf samen met BoekenBerend jouw verhaal

Persoonlijk verhaal

Levensverhalen, groot of klein, die voor eens en voor altijd vastgelegd zouden moeten worden.

Bijzonder verhaal

Het verhaal achter het verhaal.  Jouw passie of die mooie roman die op het puntje van je tong ligt. 

Familiebedrijfsverhaal

Verhalen voor later, voor anderen, voor momenten die beslist gaan komen en waarbij de verteller zelf niet meer aan het woord is.

Gratis adviesgesprek

Weet je niet waar je moet beginnen, maar droom je wel van je eigen boek? Is je manuscript klaar of wil je feedback op je verhaal?
Een gratis adviesgesprek van 30 minuten is een goede eerste stap.

Tijdens dit gesprek bespreken we je vragen en doet BoekenBerend een inschatting van de ondersteuning of diensten die jij nodig hebt. Het resultaat van dit gesprek kan ook zijn dat je geen hulp nodig hebt, of beter terecht kunt bij een collega uitgeverij.

BoekenBerend werkt samen met professionals

Jouw roman, bestseller of familiebedrijfsverhaal verdient de beste kwaliteit. Daarom werkt BoekenBerend samen met gerenommeerde professionals.