BoekenBerend

Jouw familiebedrijfsverhaalverhaal

Voor altijd

Jouw familiebedrijf is uniek. Je ouders of grootouders startten het bedrijf en jij nam het over. Binnenkort staat je zoon of dochter aan het roer. Of, als de volgende generatie er niet is, wordt de volgende stap bedrijfsverkoop.

Jouw familiebedrijfsverhaal, prachtig geschreven en vakbekwaam gedrukt tot een begerenswaardig boekwerk. Voor volgende generaties.

Vertellers vertellen, BoekenBerend doet de rest

Jouw familiebedrijfsverhaal. Vertelt in verhalen, gebundeld in de fysieke vorm van een kroniek. Prachtig geschreven, beeldend opgemaakt en vakbekwaam gedrukt tot een begerenswaardig boekwerk. Met, voor wie dat wil, een website met exclusieve toegangspoorten tot het persoonlijke domein van de betreffende familie. Voor altijd.

Doorgaan met wat ís, of afsluiten van wat wás? 

Beide keuzes nodigen uit om het respect voor het opgebouwde familiebedrijf onder gedrukte woorden te brengen. Vanuit de grondlegger die grote handelsgeest de eerste na-oorlogse stappen tot zelfstandigheid waagde. De opvolger die zonder daar over na te denken als vanzelfsprekend het gespreide bedje overnam. Tot de huidige generatie die de overdracht van ‘het stokje’ niet als onomstotelijk beschouwd maar afwegingen maakt. Generaties met elk een eigen perspectief en zienswijze op het heden, het verleden en de toekomst. 

Diepgang, geen lofzang 

BoekenBerend heeft oog voor mens en maatschappij. Dus ook voor datgene wat ‘de mens’ in zijn of haar leven voor de maatschappij betekent. Of heeft betekend. Het gaat daarbij om het verhaal achter het verhaal. BoekenBerend zoekt de diepgang, geen lofzang. De verhalen lezen als een roman, ze zullen de lezers als een echt goed boek boeien en binden.

 

Verteller vertelt

De verteller komt als hoofdpersoon door middel van uitvoerige persoonlijke interviews ruimschoots aan het woord. En hij of zij niet alleen. Ook de naasten, zoals familie, vrienden en collega’s krijgen – mist relevant – een voorname rol in het geheel. Samen vormen zij het unieke familiebedrijfsverhaal.

Verhalen van families

Verhalen van families die – net als jij en ik – iets te vertellen hebben. Levensverhalen, groot of klein, die voor eens en voor altijd vastgelegd zouden moeten worden. Voor later, voor anderen, voor momenten die beslist gaan komen en waarbij de verteller zelf niet meer aan het woord is.

Is een familiebedrijfsverhaal iets voor mij?

Bedrijfsjubileum

Je familiebedrijf viert een jubileum dat je wilt markeren met een unieke uitgave. Voor volgende generaties leg je het  familiebedrijfsverhaal vast.

Bedrijfsoverdracht

Je zoon of dochter, 3e of 4e generatie, neemt de leiding van jullie familiebedrijf over. Een familiebedrijfsverhaal markeert dit bijzondere moment.

Verkoop of beëindiging

Jij bent de laatste erfgenaam en verkoopt het familiebedrijf of besluit te stoppen. Je naam blijft voortbestaan met de uitgave van jullie unieke familiebedrijfsverhaal.

waarom?

Een familie-erfstuk

Een familiebedrijfsverhaal, met in de hoofdrol jouw familie, verteld vanuit het perspectief van elke generatie. Aan de hand van anekdotes, overlevering en feiten. Een waar familie-erfstuk, dat de verhalen van generaties samenbrengt.

BoekenBerend legt dat vast. Niet als reclamedrukwerk of als rapportage van feiten, maar in een familiebedrijfsverhaal dat leest als een roman.

wat krijg je?

Exclusieve uitgave, online presentatie

Een familiebedrijfsverhaal is als een erfstuk; het vertelt over de familie bestemd voor volgende generaties. Het verdient een exclusieve uitgave in boekvorm. Prachtig geschreven, beeldend opgemaakt en vakbekwaam gedrukt tot een begerenswaardig boekwerk. Eventueel aangevuld met een longread op internet en podcasts van interviews. 

BoekenBerend verstaat de kunst om dát vast te leggen, in samenwerking met een professionele vormgever, drukker en bouwer van websites. Neem vrijblijvend contact met ons op, voor een gesprek over de mogelijkheden.

over ons

BoekenBerend: verhalenverteller en uitgever

Gefascineerd door de rol en betekenis van familiebedrijven, komt Berend Henk Huizing op het idee om familiebedrijfsverhalen vast te leggen. Ze vertellen niet alleen iets over families en bedrijfstakken, maar zijn vaak een boeiende weerspiegeling van een tijdsbeeld in onze samenleving.

Elk familiebedrijf heeft een uniek verhaal. Over mensen, hun drijfveren, behaalde successen en soms keiharde leermomenten. Die verhalen wil BoekenBerend vastleggen. Neem vrijblijvend contact met ons op, voor een gesprek over de mogelijkheden.

Een familiebedrijfsverhaal iets voor jou?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek.